17.10.07

Päige

Kun tuli jo rouva Räsästä mollattua niin annetaan se syykin vielä.

Yle uutiset 13.10 "Päivi Räsänen vaatii lääkäreille lakiin kirjattua oikeutta kieltäytyä aborttien tekemisestä. -..- Räsäsen mielestä lääkäreiden ja muun terveydenhuollon ammattihenkilöstön pitää saada oikeus toimia omantuntonsa ja vakaumuksensa mukaisesti raskaudenkeskeytysten suhteen."

Eihän noin voi tehdä! Lääkäri on ammattilainen, jonka tulee toimia ammattimaisesti, ei omien mielipiteidensä pohjalta. Lääkäreillä on oikeus, tai velvollisuus, kieltäytyä abortista terveydellisin syin, en näe mitään syytä laajentaa tuota oikeutta.

Samalla periaatteella voisi vaikka sosiaalityöntekijä olla maksamatta tukia vaikka maahanmuuttajille tai opiskelijoille. Tai kuten kristillisdemokraateille ehkä parhaiten sopisi, yksinhuoltajille. Ovathan he rikkoneet pyhää sakramenttia.

3 kommenttia:

pasi kirjoitti...

Mjoo, tällä kertaa ollaan samaa mieltä. Räsäsen pitäisi lääkärinä tämä homma hallita, aika omituinen kanta. Taikka toisaalta, saahan sitä lakiesityksiä tehdä.

Voisihan joku esittää myös sellaista lakia, joka oikeuttaisi miespapit kieltäytymään työskentelemästä naisten kanssa. Yhtä absurdia, yhtä hirvittävää, yhtä ällöttävää.

Tuli mieleen, että olisi siinä opiskelijapoika ihmeissään yo-kylän bussipysäkillä, kun kuski ilmoittaisi ettei ota opiskelijoita kyytiin ja vetoaisi omatuntoonsa ja vakaumukseensa...

Joo. Yhtä kaikki harmittaa nuot Räsäsen touhut. KD:lla voisi olla mahdollisuus tehdä ihan oikeaa ja asiallista arvopolitiikkaa, mutta tällä kiihkokonservatismilla ei kyllä nouse sieltä kannatuslukujen pohjamudista. Ever.

pasi kirjoitti...

Btw, nyt sun suosikkipoliitikko haluaa estää meitä juomasta viinaa. Toteutuisikohan kieltolain myötä se, jota olen niin odottanut: Suomen kansa nousee barrikaadeille! Vapaus, veljeys ja holtiton juopottelu!

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id72763.html

Anonyymi kirjoitti...

Herätys Julmuri! Kansa kaipaa analyysia.