24.2.06

Sitä oikeaa etsiessä

Dolby Digital. Live surround äänet. 5.1 ja 7.1 digitaali raidat. Äänentoisto on kehittynyt hurjaksi mikä laittaa miettimään omaa kehitystä, evoluutiota.

Ihminen on kehittynyt luonnonvalinnan kautta. Parhaiten menestyneet yksilöt ovat selvinneet hengissä ja lisääntyneet samalla kun huonoilla tai epäkäytännöllisillä ominaisuuksilla varustetut esi-isämme ovat kuolleet.

Meillä on kaksi korvaa. Evoluutioon ja luonnonvalintaan nojautuen se on selviytymisen kannalta optimaalisin vaihtoehto. Miksi siis etsimme keinoja tuoda suurempia lukuja tuohon "piste yksi" eteen?

Jos äänentoisto-teollisuus toimisi kuin muu kehityksemme, tulisi sen laajentaa näkemystään. Hakea innovaatioita laatikon ulkopuolelta. Sen tulisi hylätä nimensä äänentoistona ja ottaa huomioon myös muut aistit. Tunto, näkö ja haju.

Miksi musiikkia pidetään tiukasti määriteltynä asiana? Visuaalisuuteen panostavia bändejä joko paheksutaan tai huumorisoidaan. Gary Glitter, The Darkness tai kotimainen Lordi? Toisaalta oikeutettua paheksuntaa, mutta musiikkia köyhdyttävää.
-
Teknologian kehittymisestä huolimatta itse pidän kiinni tiukan analogisesta äänentoistostani ja romanttisesta ajatuksesta että musiikista saatava nautinto johtuu sen aiheuttamista tunteista ja ajatuksista. Odotan innoissani sitä tunnetta joka tulee kun ensimmäistä kertaa kuulee jonkun mahtavan kappaleen. Lopetat kaiken tekemisesi ja ihosi nousee kananlihalle silkasta nautinnosta.

Ei kommentteja: